Efekty Programu POPŻ 2014-2020 Podprogram 2020

PODPROGRAM 2020 – efekty

  1.     Stowarzyszenie Bank Żywności Kutno z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach
    w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2020 – październik 2021.
  2.    Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (buraczki wiórki, fasolka po bretońsku, groszek
    z marchewką, koncentrat pomidorowy, mus jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
  • tłuszcze (olej rzepakowy);
  • skrobiowe (herbatniki maślane, kasza jęczmienna, kawa zbożowa rozpuszczalna, makaron jajeczny świderki, płatki owsiane, ryż biały);
  • mięsne (filet z makreli w oleju, pasztet drobiowy, szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona);
  • cukier biały, miód nektarowy wielokwiatowy.

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 1366 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 94 670,78 kg żywności;

 -  9 466 szt. paczek żywnościowych.

Serdecznie dziękuję władzom samorządowym Miasta Kutno oraz Gminy Kutno za wsparcie finansowe realizowanego programu, Miejskiemu Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Kutnie i Gminnemu Ośrodkowi Pomocy Społecznej Gminy Kutno za przeprowadzone kwalifikacje osób uprawnionych i bieżącą współpracę w trakcie realizacji programu oraz pracownikom  Stowarzyszenia Bank Żywności Kutno zaangażowanym bezpośrednio w realizację Podprogramu 2020.

Władysław Janik – Prezes Zarządu

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.