PODPROGRAM 2018 – efekty

  1.  Stowarzyszenie Bank Żywności Kutno przy współpracy z Bankiem Żywności w Łodzi im. Marka Edelmana realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:        - warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki,         powidła śliwkowe);                                                                                                                                                    - skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);                                                                                                                                                                              - mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);                                                                                    - mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju);                                                                                                                                                                    - cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);                                                                                                                  - tłuszcze (olej rzepakowy);                                                                                                                                                  - dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).                                                                                                          Pomoc żywnościowa trafiła do 1701 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej. Wydaliśmy osobom potrzebującym: 81,4 ton żywności, co stanowiło 8103 paczki żywnościowe. W ramach Podprogramu 2018 dla  117 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono dwa warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących: żywieniowe – dla 63 uczestników, kulinarne – dla 54 uczestników.                                Składam serdeczne podziękowania za zaangażowanie i pomoc w realizacji Podprogramu 2018:     Zarządowi i pracownikom Banku Żywności w Łodzi, Dyrekcji i pracownikom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kutnie, Kierownictwu i pracownikom Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kutnie, Zarządowi, pracownikom oraz członkom i  wolontariuszom Stowarzyszenia Bank Żywności Kutno.             Prezes Zarządu Stowarzyszenia Bank Żywności Kutno                                                                                              Władysław Janik

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.